Bauke Mollema

 


Bauke Mollema, is in 2013 ambassadeur voor Fiets voor een Huis geworden. “Op deze manier kan ik mijn passie voor het fietsen en mijn visie op de wereld combineren. Ik gun iedereen een veilige en stabiele (t)huissituatie”, motiveerde Mollema zijn keus tijdens zijn verkiezing tot beste wielrenner van 2013. 

Mollema koos voor het ambassadeurschap van Wereldfoundation omdat het doel hem aanspreekt en hij zelf heeft ervaren hoe belangrijk een stabiele thuissituatie is als stevig fundament voor in zijn geval de ontwikkeling tot topsporter. “Dat bracht me in contact met Wereldfoundation”, aldus Mollema in zijn dankwoord. “Ik zie de prijs namelijk niet alleen als een erkenning voor mijn prestaties en harde werken, maar ook als erkenning voor mijn omgeving en in het bijzonder mijn vriendin en dochter. Zij zorgen voor een stabiele omgeving, een plek waar je thuis kunt komen en je hart kunt luchten. Dat heeft een positief effect op je prestaties.” Mollema zegt tot het besef te zijn gekomen dat voor veel mensen die omgeving niet bestaat. “Wereldfoundation zorgt daar door de bouw van woningen wel voor. Daarom zet ik me naast het fietsen in voor dit doel. Ik wil meehelpen om mensen in Bangladesh een dak boven hun hoofd te geven.”

Met Bauke Mollema als ambassadeur van de stichting hoopt Wereldfoundation de komende tijd meer wielerliefhebbers uit te dagen om hun sportieve prestatie in dienst te stellen van het goede doel en de bekendheid van het werk van de stichting te vergroten in binnen- en buitenland. 

 

Herbert Dijkstra

Herbert Dijkstra zet zich in voor Fiets voor een Huis. Hij zet zich zeer actief in om het project te promoten en zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen.

Bekijk hieronder een interview met Herbert Dijkstra