Informatie voor basisscholen

Wil je kinderen leren hoe waardevol het is om een huis te hebben? Wil je aandacht geven aan het helpen van een ander en heb je zin in een mooi project? Vraag dan het Ik … voor een huis Schoolpakket aan! Met lesmateriaal waarmee je direct aan de slag kunt, een grote poster, een standaard brief om ouders te informeren en online extra’s. De kinderen gaan op hun eigen manier klusjes doen en geld inzamelen en helpen daarmee gezinnen in Bangladesh aan een huis!

Dit schoolpakket is ook de ideale tool om je sponsorgeld te verzamelen. Meer informatie op www.wereldfoundation.nl/kids en in onderstaand filmpje

Voortgezet Onderwijs

Door allerlei projecten wil de Wereldfoundation bedrijven, scholen en particulieren bij haar werk betrekken. Wij…. voor een Huis is speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs.

Doelen voor de school

  • Leerlingen bewust laten worden van de uitwerking van investeren in ontwikkelingswerk en daarmee hen laten zien welke rol zij hierin kunnen spelen;
  • Vorming van leerlingen door het blikveld te vergroten en grensoverschrijdend werken;
  • Samenbinding vergroten binnen de tussen docenten en leerlingen.

1. Fiets of Loop voor een Huis

Leerlingen en docenten beklimmen de Galibier in Frankrijk. Dit kunnen zij fietsend, wandelend, of hardlopend doen. Daarvoor brengen zij per deelnemer € 500,- sponsorgeld bijeen. Twee deelnemers samen realiseren daardoor een huis in Bangladesh. Meer info over dit evenement vindt u op www.fietsvooreenhuis.nl.


2. Fietsreis door Bangladesh

Een verzorgde fietsreis voor 2 leerlingen en 1 docent om op de fiets de projecten van de Wereldfoundation te bekijken en Bangladesh te verkennen. De leerlingen gaan in een week 450 km fietsen door de landschappen van Bangladesh en regelmatig stoppen bij projecten van de Wereldfoundation: ziekenhuizen, microkredietprogramma’s, winkeltjes, weeshuis, scholen. Leerlingen fietsen op secundaire, onverharde wegen, van dorp tot dorp en overnachten bij de lokale bevolking.


Elke school brengt minimaal € 15.000,- bijeen voor de bouw van 10 huizen in Bangladesh. Via sponsoringacties wordt het bedrag gerealiseerd.  De reis van de leerlingen en docent wordt mede bekostigd door een sponsor uit het bedrijfsleven. Er vindt een terugkoppeling plaats over de bouw van de huizen. Foto’s en GPS-coördinaten worden opgestuurd zodat de gebouwde huizen op Google opgezocht kunnen worden.

Bent u geïnteresseerd in hun werkwijze of wilt u meer informatie hoe u zich als school kunt inzetten? Neem contact op met Arry Wegdam, arry@wereldfoundation.nl

Bekijk onderstaand filmpje om nog meer informatie te krijgen over Fiets voor een Huis en het voortgezet onderwijs.