Tips voor sponsorwerving!

Deelnemen aan Fiets voor een huis betekent niet alleen een fysieke en mentale uitdaging. Naast deze uitdaging ga je de uitdaging aan om minimaal € 1000,- bij elkaar te brengen om een huis te laten bouwen in Bangladesh.Met € 1.000,- kun je al één huis realiseren in Bangladesh. Hiermee kun je vijf mensen voorzien van onderdak! Een prestatie van groots formaat. Maar vergeet jouw sportieve prestatie niet!

Wil je je omgeving vertellen en laten zien wat je doet? Deel dan bovenstaande video met je familie, vrienden en kennissen! Een mooie weergave van het werk wat Wereldfoundation doet.

Scholenactie

Benader een (basis)school bij jou in de buurt en start een scholenactie. Bekijk de flyer hier en hier!

Organiseer een diner

Maak een lekker diner voor je vrienden klaar en nodig ze uit! Vraag een vergoeding voor jouw kookkunsten en tel dit bij je sponsorbedragen op! Ben je toe aan meer uitdaging? Neem contact op met een restaurant bij je in de buurt en vraag of je op een avond dat zij niet geopend zijn, de stoelen in het restaurant voor een bepaald bedrag mag verkopen. 

Organiseer een spinningmarathon

Neem contact op met een sportschool in de buurt en vraag of je de spinningfietsen mag "verhuren" voor het goede doel. Wedden dat je direct veel sponsorgeld verzamelt hebt! 

Overige tips

Hieronder nog een aantal kleinere tips om sponsors voor jouw prestaties te werven:
1. Gebruik Social Media actief. Nodig je Facebook-vrienden uit je te sponsoren. Plaats berichten op Twitter. Gebruik Social Media ook om je vrienden op de hoogte te houden van je voorbereidingen.

2. Houd je persoonlijke pagina actief bij. Mensen vinden het leuk wanneer je je belevenissen tijdens de voorbereidingen met hen deelt. Wissel dit af met filmpjes over Bangladesh zodat mensen ook zien hoe belangrijk het is dat wij fondsen gaan werven voor deze mensen.

3. Vertel je persoonlijke verhaal aan mensen. Vertel dat met een relatief kleine inspanning je een groots resultaat kan bewerkstelligen. Vertel dit tijdens een presentatie bij je lokale (sport)vereniging waarbij je aangesloten bent.

4. Heb je lang haar, een snor of een baard? Laat mensen geld bieden om dit af te knippen of af te scheren.

5. Organiseer een schuurverkoop bij je thuis! Je hebt vast nog oude spullen liggen die iemand anders nog goed kan gebruiken. De opbrengst van deze dag is weer voor je uitdaging voor Fiets voor een Huis.

6. Ben je aangesloten bij een kerkelijke gemeente? Vraag of de wekelijkse collecte in het teken mag staan van jouw prestatie.

7. Betrek de regionale pers in je prestatie. Regionale media vinden het altijd interessant om mensen die deze uitdagingen aangaan, te volgen. Vraag of zij in het bewuste artikel ook een oproep tot sponsoring willen doen.

Heb je zelf nog tips waarvan je vindt dat deze hierbij moeten komen te staan? Mail ze dan naar: info@fietsvooreenhuis.nl