Samenwerking Woord en DaadDe sponsorbijdragen die met dit evenement opgehaald worden, komen in samenwerking met Woord en Daad ten goede van de huizenbouw in Bangladesh.


Wereldfoundation en Woord en Daad – een sterke combinatie

Wereldfoundation, gericht op duurzame huisvesting in ontwikkelingslanden, werkt vanaf 2007 samen met Woord en Daad, een christelijke ontwikkelingsorganisatie die zich richt op armoedebestrijding in Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika. Door het bieden van basisvoorzieningen, waaronder stabiele en veilige huizen, christelijk (vak)onderwijs en bedrijfsontwikkelingprogramma’s krijgen mensen kans op een betere toekomst. Door middel van het afsluiten van een microhypotheek (looptijd 6 jaar) bij een lokale partnerorganisatie in Bangladesh, krijgt een arm gezin de mogelijkheid tot een duurzaam huis waarin men veilig en relatief comfortabel kan wonen. Wereldfoundation en Woord en Daad hebben een gezamenlijke organisatie opgericht in Bangladesh onder de naam ‘Inclusive Home Solution’ (IHS). Deze organisatie begeleidt de huizenbouwprojecten die in samenwerking met locale microkredietorganisaties worden gerealiseerd. De combinatie van Wereldfoundation met haar grote zakelijke ervaring en Woord en Daad met haar sterke inhoudelijke inbreng op basis van 40 jaar ervaring in 20 ontwikkelingslanden zorgt ervoor dat de kwaliteit van het project goed bewaakt kan worden. Door het grote netwerk van beide organisaties en de toegang tot institutionele fondsen zal het huizenbouwproject de komende jaren uitgebreid worden, zodat er nog meer huizen gebouwd kunnen worden.


Droom wordt werkelijkheid


Sinds 2007 heeft Wereldfoundation in samenwerking met Woord en Daad al ruim 2.000 gezinnen kunnen helpen met goede huisvesting! Alleen al met de sponsorbijdrage van Fiets voor een Huis in 2013, konden er 
in totaal 350 huizen worden gefinancierd. Al deze huizen zijn inmiddels ook al gebouwd! Met elkaar maken we een droom voor veel arme gezinnen werkelijkheid! Namens velen hartelijk bedankt voor uw bijdrage!